Salami- & Olivlasagne

Brukar köpa salami från Salamikungen av en nära vän/kollega vars dotter säljer på jobbet vid jultid. Nu var det en halv salami kvar i frysen och nog för att dom är goda att äta som de är, men i mat - som t ex lasagne är det ännu godare - prova! Den här gången blandade jag i en burk oliver oxå som stod och skräpade i kylen...

Salami & Olivlasagne
8-10 pers
400 g vitlökssalami
1 förp färdig pastasås (jag hade ICA's med vitlök)
1 brk krossade tomater
1 brk vitlöksoliver

3 förp Kelda ostsås
1½ förp lasagneplattor

200 g riven ost
Pizzakrydda

Riv salamin grovt (jag kör den i matberedare) eller strimla fint. Blanda med pastasås, krossade tomater och grovhackade oliver. Varva i ugnsfast form salami/tomatröra med lasagneplattor och ostsås. Översta lagret ska vara ostsås. Toppa med riven ost och pizzakrydda. Grädda i 200 gradig ugn ca 35 minuter. Smakar allra bäst dagen efter, eller om den får stå och vila 20-30 minuter under folie innan man käkar. Gott med en sallad av ruccola, tomater, mozzarella etc till - OCH såklart - ett glas rött...

Kommentarer

Populära inlägg