Übermumsig Baileysfudge

Köpte en jättegod Baileysfudge på Ost- & Delikatessbutiken för några veckor sedan. Det började genast spinna i recepthjärnan och jag tänkte att det där kan jag göra minst lika bra om inte bättre. Sant så sant. Den köpta var dock doppad i mjölkchoklad, men det går såklart att göra även med denna om man känner sig manad, men jag lovar - det behövs inte!

Übermumsig Baileysfudge
100 g marshmallows
1 dl baileys
2 dl strösocker
50 g smör

50 g vit choklad
50 g mjölkchoklad

Lägg alla ingredienserna i teflonkastrull och låt smälta samman på svag värme. Sjud sedan på medelhög värme 10-15 minuter tills knäckliknande bubblig smet. Tag av från värmen och rör sedan ner vit och mjölkchoklad. Häll upp i avlång bakform klädd med OH-film eller bakplåtspapper. Låt kallna i kylskåp ett par timmar. Skär i bitar och NJUT!

PS! Tror faktiskt detta är det godaste godiset jag nånsin gjort... DS!

Kommentarer

  1. Har av en händelse hittat hit till din blogg. Har hittat många härliga recept och nu senast dessa underbara Baileysfudge :) Har precis gjort en sats med Baja Päron i, istället för med Baileys. Tog endast vit choklad samt 2 droppar grön karamellfärg. De står på kylning nu... Tjingeling!

    SvaraRadera
  2. Låter ju alldeles underbart! Älskar päron! Kokar just nu ananas & citronfudge, blir den bra återkommer jag med receptet! Tusen tack för ditt tips och kommentar, så roligt när det skrivs i bloggen!

    SvaraRadera
  3. Tack för ett kanonmumsigt recept, måste hålla m dig om att de vaerkligen var supergoda!
    Ha en skön jul Anna!
    Kram Linda

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Älskar konstruktiv feedback - berätta vad du tycker!

Populära inlägg