Mumsig torsk med gräslöksost

Som ni säkert redan märkt är jag STOR fan av allt vad grädde och creme fraiche heter... vad kan jag säga? Mamma har alltid haft tonvis med grädde och smör i maten och det blir ju sååå gott! Man får äta mycket grönsaker och röra på sig så går det fint, för pruta bort smaken gör jag då rakt inte!

Den här firren smakar lika gott till vardags som till fest. Man kan ju kanske garnera med lite räkor och färska örter och tänka sig en pressad potatis till om det ska vara lite fnare. Vi har kört den till vardagsvarianten den här veckan så därför blev det inget kort... Sorry!

Mumsig torsk med gräslöksost 8 port
2 pkt torskfiléer (800 g)
2x200 g gräslöksost
2 dl creme fraiche
3 dl vispgrädde
1 kruka färsk gräslök (eller fryst)
Salt & peppar

Skär torsken i bitar och lägg  ugnsfast form. Rör ihop övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över fisken och grädda i 200 gradig ugn ca 10-15 minuter beroende på hur tjocka fiskbitar du har. Ta hellre ut firren tidigare och låt den stå på eftervärme under lite folie innan servering. Kokt potatis eller ris och lite grönsaker smakar mums till!

Och du... den går att förbereda och ha klar i kylen och grädda vid servering. Bra va'? :-)

Kommentarer

Populära inlägg