Saftig köttfärslimpa med äpple och timjan

Perfekt ugnsmat. Jag älskar sånt man bara kan slänga in i ugnen och göra nåt tillbehör till.
Den här gången fick limpan smak av äpple och timjan. En höstig kombination, men den funkar året om. Byt annars ut till annan smaksättning som passar bättre. Dragon och vitlök är en hit!

Saftig köttfärslimpa med äpple och timjan
Ca 6-8 port

800 g köttfärs
1 ägg
1 dl crème fraîche
3 msk kalvfond
1 dl ströbröd
1-2 tsk timjan
1 tsk salt
1 msk lökpulver
1 rivna vitlöksklyftor
1 grovrivet syrligt äpple

Sås
2 dl vispgrädde
2 dl matlagningsgrädde
0,5 dl kalvfond
2  msk soja
1 tsk timjan
2 tsk äppelmos

Blanda alla ingredienser och forma en tjock limpa. Häll såsen över och grädda i 200 gradig ugn ca 25-30 minuter. Servera med kokt potatis, smörstekta äppel- och lökklyftor med repad timjan, lingonsylt och pressgurka.

Kommentarer

Populära inlägg