Chokladtryffelklubbor + mjölk = varm choklad

Och inte vilken choklad som helst - den allra godaste om du frågar mig.
Grabbarna hade söta Agnes hemma efter skolan förra veckan och då ville dom göra lite extra gott mellis. (Jo, jo... det börjas i tid att impa på tjejerna... *ler*) Vi hittade idén på mjölkförpackningen så vi utgick från eget tryffelrecept men paketerade den lite roligare.

Givetvis är dom lika goda att äta precis som dom är.

Chokladtryffelklubbor
ca 10 st

200 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker + ½ tsk vaniljpulver
(ev. likör, whisky eller konjak för vuxen smak)

Småbrödsformar och avklippta sugrör.

Finhacka den mörka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden (jag brukar låta den reducera något för en krämigare och fastare tryffel) och häll den heta grädden över chokladen. Låt stå en stund för att fördela värmen. Tillsätt vaniljsocker och ev. smaksättning och rör till en homogen massa.

Klicka upp tryffeln i småbrödsformar och stick ner ett avklippt sugrör i lämplig längd (ca 15 cm).
Låt tryffeln stelna.

Ta av pappret från tryffelklubban och ställ den i högt glas eller mugg. Slå över het mjöl och rör runt tills det blir drickchoklad. Mums!

Kommentarer

Populära inlägg