Pecan Almond Chocolate Chip Cookies


Idag är det sjukstuga. Gustaf har feber och Carl måste tydligen vara hemma från dagis för att pyssla om sin bror. Gullungar. Hursomhelst kan det bli trist att bara vila och titta på film en hel dag. Så något måste vi ju greja med i köket oxå. Vi slog till och bakade cookies, för det var längesedan. Mycket lättbakade och mycket lättätna. Här kommer receptet!

Chocolate Chip Cookies  
Ca 24 normalstora kakor, eller 12 jättestora

150 g vit choklad
100 g pecannötter¨
50 g sötmandel
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

200 g smält margarin
2 msk ljus sirap

Börja att grovhacka chokladen ca 0,5 cm fyrkantiga bitar. Lägg i frysen minst 30 minuter, annars smälter chokladen när man häller över smöret.

Grovhacka mandel och nötter, blanda med alla torra ingredienser. Smält smöret med sirapen, låt svalna något. Blanda ner det frysta chokladhacket i mjölblandningen och häll till sist över smöret. Blanda runt ordentligt och forma sedan små bollar av smeten, ca 1 msk per kaka. Tryck till bollarna lätt, och lämna ordentligt med mellanrum på plåten eftersom kakorna flyter ut. Grädda i 175 grader ca 8-10 minuter.

Smakar utmärkt med ett kallt glas mjölk. Går utmärkt att frysa!
Tips - byt ut kakaon mot marsanpulver så får du ljusa kakor. Gott att ha grovhackad daim och hackad mandel i kakorna då. Nonstop, M&M eller torkad frukt funkar oxå bra.

Kommentarer

Populära inlägg