Muffin New York Style
Okej att det är amerikanska muffins... men namnet beror endast på muffinsformarna... *flin* Och ja - i vanlig ordning - samma recept som always på muffins, bara lätt varierad och ny smaksättning, men goda vart dom!
Muffin New York Style
ca 20 st
4 dl Vetemjöl special
2 dl strösocker
4 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 dl marsanpulver (kallrörd)
1 msk vaniljsocker
1 tsk vaniljpulver
1 msk vaniljessens
2 ägg
1 dl flytande milda
2 dl vaniljyogurt
1 dl mjölk
200 g grovhackad mörk choklad, Marabou
Sätt ugnen på 200 grader. Placera medelstora muffinsformar i muffinsbleck (om 12 i varje bleck) Blanda de torra ingredienserna i en skål, rör ner chokladhacket. Vispa ihop de blöta ingredienserna. Blanda allt till en homogen smet. Skeda upp muffinssmeten så du fyller 3/4 av varje form. Grädda i 8-12 minuter beroende på ugn. Känn efter med provsticka.
Pudra lite florsocker över de svalnade muffinsen. Njut med en latte.
Muffin New York Style
ca 20 st
4 dl Vetemjöl special
2 dl strösocker
4 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 dl marsanpulver (kallrörd)
1 msk vaniljsocker
1 tsk vaniljpulver
1 msk vaniljessens
2 ägg
1 dl flytande milda
2 dl vaniljyogurt
1 dl mjölk
200 g grovhackad mörk choklad, Marabou
Sätt ugnen på 200 grader. Placera medelstora muffinsformar i muffinsbleck (om 12 i varje bleck) Blanda de torra ingredienserna i en skål, rör ner chokladhacket. Vispa ihop de blöta ingredienserna. Blanda allt till en homogen smet. Skeda upp muffinssmeten så du fyller 3/4 av varje form. Grädda i 8-12 minuter beroende på ugn. Känn efter med provsticka.
Pudra lite florsocker över de svalnade muffinsen. Njut med en latte.
MUMS filibaba! Eller som pojkarnas söta kusin Nathalie säger (sa' när hon var yngre) Mums filipappa!
Kommentarer
Skicka en kommentar
Älskar konstruktiv feedback - berätta vad du tycker!