Helstekt örtmarinerad fläskytterfilé med rostad potatissallad och västerbottencréme

Detta mumsade vi förra helgen, smakade jättegott efter en heldag med uteaktiviteter.


Västerbottencréme
100 g grovriven västerbottenost
100 g philadelphiaost
1,5 dl creme fraiche
Salt & peppar

Blanda alla ingredienser till en fast creme. Ställ kallt att mogna några timmar.
Tips: Ska man servera cremen till fisk är det gott med lite finhackad färsk dill i.




Örtmarinerad fläskytterfilé
1 dl rapsolja
1 king solo vitlök, finhackad
1 tsk timjan
1 tsk dragon
2 msk finhackad persilja
1 tsk vitlökspeppar
1 tsk italiensk salladskrydda

Putsa fläskytterfilén och marinera i blandningen ovan. Bäst blir det om du slänger ner filén i dubbla plastpåsar och blandar marinaden direkt över, slipper du extra disk. Stek sedan runtom på medelhög värme i stekpanna. Lägg köttet i en ugnsform och låt det gå efter i ugnen medan du rostar potatisen. Filén får vara inne ca 7-8 minuter i 200 grader. Låt sedan köttet vila ca 10 minuter innan du skär upp det.


Rostad potatissallad
10-15 medelstora fasta potatisar, tvättade
1 röd lök i klyftor
1 dm grovskuren tvättad purjolök
1 förpackning sugar snaps

Vinägrette
0,5 dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
2 rivna vitlöksklyftor
2 msk finhackad persilja
2 msk finhackad dill
2 msk finhackad gräslök

Blanda vinägretten. Skär potatisen i klyftor. Stryk ett tunt lager olja i en ugnsform. Sätt in potatisen på 200 grader och låt den stå ca 12 minuter. Rör om efter halva tiden. När potatisen börjat mjukna lägger du på löken och sugar snapsen och bakar allt i 7-8 minuter till. Salta ordentligt, och när grönsakerna är färdiga häller du över vinägretten och blandar runt ordentligt.

Ringla gärna lite Balsamicocréme över köttet vid servering.
Smaklig måltid!

Kommentarer

Populära inlägg