Grekisk kyckling med tsatziki och fetaostsallad

Lättlagat och light, dessutom supergott! Vi åt detta med M:s hemgjorda klyftpotatis... mumma!

Grekisk kyckling
4 port
4 kycklingfiléer
1 tetra pastasås med vitlök (ICA's)
1 burk krossade tomater
1 liten burk kalamataoliver
1 msk smulad oregano
1 tsk rivet citronskal
1 msk citronsaft

Klyv kycklingfléerna på längden och lägg i ugnsfast form, salta och peppra. Blanda pastasås, krossade tomater, oregano, citronskal och saft, salta och peppra. Häll såsen över kycklingen och strö över oliverna. Stoppa in i 200 gradig ugn ca 20-25 minuter tills kycklingen är genomstekt.

Tsatziki
½ brk grekisk lr turkisk yogurt
1 gurka
2-3 vitlöksklyftor
salt och peppar

Riv gurkan grovt och strö över lite salt för att dra ur vätskan. Låt stå en stund och pressa sedan ut så mycket vätska som möjligt ur gurkan. Blanda med yogurten och pressa ner vitlök, smaka av med salt och peppar. Smakar bäst om den får dra några timmar.

Fetaostsallad
½ påse frysta gröna bönor
1 pkt fetaost
2 tomater
1 liten röd lök
Vitvinsvinäger
Olivolja
Salt & peppar

Strö lite salt över bönorna och häll över kokande vatten, låt dra några minuter innan du låter dem rinna av i durkslag. Lägg i en form. Skär löken i tunna skivor eller hacka den. Klyfta tomaterna. Blanda alltsammans och smula sedan över fetaosten. Mal över lite salt och peppar, ringla över vinäger och olja.

Kommentarer

Populära inlägg