Chokladbakelse med inkokta päron, färska björnbär & grädde
Gjorde en stöpa Chokladälskarens dröm igår, bakade den i muffinsbleck så det blev små portionskakor av den. Såååå god! (Se tidigare recept, baka ca 6-8 min i muffinsbleck - kom ihåg att lägga ett litet utklippt bakplåtspapper i formen bara, annars går de inte att ta ur.)
Hittade ett recept på inkokta päron i senaste ELLE a' la Carte som smakade förträffligt till chokladdrömmen... gillar man inte honung kan man byta ut den mot vanligt socker.
½ päron per person, (Välj en fast sort)
75 g smör
1 dl honung
1 tsk vaniljpulver (alt. ½ vaniljstång)
3 msk citronsaft
Rivet skal av ½ citron
2 msk konjak (eller annan sprit)
Skala och kärna ur päronen. Smält smöret med honungen och tillsätt vanilj och citronskal & saft. Koka upp, lägg sedan ner päronhalvorna ganska tätt. Sjud i ca 10-15 minuter tills päronen är genomkokta. Låt svalna i lagen. Ta upp päronen och koka sedan ihop lagen till en sirap, smaksätt med konjak och häll över päronen vid servering.
Hittade ett recept på inkokta päron i senaste ELLE a' la Carte som smakade förträffligt till chokladdrömmen... gillar man inte honung kan man byta ut den mot vanligt socker.
½ päron per person, (Välj en fast sort)
75 g smör
1 dl honung
1 tsk vaniljpulver (alt. ½ vaniljstång)
3 msk citronsaft
Rivet skal av ½ citron
2 msk konjak (eller annan sprit)
Skala och kärna ur päronen. Smält smöret med honungen och tillsätt vanilj och citronskal & saft. Koka upp, lägg sedan ner päronhalvorna ganska tätt. Sjud i ca 10-15 minuter tills päronen är genomkokta. Låt svalna i lagen. Ta upp päronen och koka sedan ihop lagen till en sirap, smaksätt med konjak och häll över päronen vid servering.
Kommentarer
Skicka en kommentar
Älskar konstruktiv feedback - berätta vad du tycker!