Pekingsoppa

Pekingsoppa är en gammal kina-favorit. Carl - min ene femåring - vågar smaka varje gång, tycker det är tokstarkt - men gott... Häromdagen frågade jag vad vi skulle ha för mat till fredagsmys - Kinamat blev svaret. När han skulle precisera var det "Den däj stajka soppan mamma... den äj ju sååå god!"
Kom på att jag har ju faktiskt recept på Pekingsoppa, gör vi den själva går det ju att reglera styrkan!

Pekingsoppa a' la Hassel 6-8 port

1,5-2 liter vatten
8 msk Chilisås
1,5 dl sweet chilisås
2 tärningar kycklingbuljong

2 kycklingfiléer
½-1 purjolök
1 burk strimlade bambuskott
1 morot
1 dm gurka, skalad och urkärnad

3/4 dl maizena + ½ dl kallt vatten
1-2 tsk Sambal Oelek
1-2 tsk salt
1 ägg

Koka upp vatten med chilisåserna och buljongen. Strimla kycklingen och grönsakerna (till långa tändsticksliknande bitar), lägg ner dessa i buljongen och låt sjuda ca 5 minuter. Rör ut maizenan i vattnet och häll ner under omrörning. Låt soppan koka upp så den tjocknar, smaka av med sambal och salt. Till sist vispar du upp 1 ägg som du häller ner medan du rör sakta - det ska bli trådigt ägg-koagel. Kan givetvis uteslutas för den som önskar...

Mumsigt med en kall öl till...

Soppan gjorde sig inte så bra på bild... får se om jag får till det imorron istället... :-)

Kommentarer

Skicka en kommentar

Älskar konstruktiv feedback - berätta vad du tycker!

Populära inlägg