Päronsylt

Jorå, du läste rätt! Päronsylt är supermumsigt på pannkaka, i tårta etc. Med lite grön karamellfärg ser den ännu mer inbjudande ut! Var försiktig dock - en droppe eller en halv räcker långt!

Päronsylt 3-4 dl
6-8 goda päron 
3-4 dl syltsocker
3-4 msk pressad citron
1 tsk päronessens
1 droppe Grön karamellfärg

Skala och kärna ur päronen - du behöver inte dela dem i småbitar, mosa hellre päronen när de är färdigkokta. Lägg i en kastrull tillsammans med citronen. Tillsätt syltsocker och sjud ca 10-15 minuter tills päronen blir mjuka och genomskinliga. Mosa päronen med t ex pärstamp (sån man gör potatismos med) eller mixerstav, låt sjuda någon minut till. Tillsätt karamellfärg och häll upp på varma burkar.

Kommentarer

  1. Päronsylt är toppen!
    Vet du vad jag testade i vintras? Att tillsätta en vaniljstång och grovhackad mörk choklad. Det blev ungefär HUR GOTT SOM HELST :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Älskar konstruktiv feedback - berätta vad du tycker!

Populära inlägg