Päronsylt
Jorå, du läste rätt! Päronsylt är supermumsigt på pannkaka, i tårta etc. Med lite grön karamellfärg ser den ännu mer inbjudande ut! Var försiktig dock - en droppe eller en halv räcker långt!
Päronsylt 3-4 dl
6-8 goda päron
3-4 dl syltsocker
3-4 msk pressad citron
1 tsk päronessens
1 droppe Grön karamellfärg
Skala och kärna ur päronen - du behöver inte dela dem i småbitar, mosa hellre päronen när de är färdigkokta. Lägg i en kastrull tillsammans med citronen. Tillsätt syltsocker och sjud ca 10-15 minuter tills päronen blir mjuka och genomskinliga. Mosa päronen med t ex pärstamp (sån man gör potatismos med) eller mixerstav, låt sjuda någon minut till. Tillsätt karamellfärg och häll upp på varma burkar.
Päronsylt 3-4 dl
6-8 goda päron
3-4 dl syltsocker
3-4 msk pressad citron
1 tsk päronessens
1 droppe Grön karamellfärg
Skala och kärna ur päronen - du behöver inte dela dem i småbitar, mosa hellre päronen när de är färdigkokta. Lägg i en kastrull tillsammans med citronen. Tillsätt syltsocker och sjud ca 10-15 minuter tills päronen blir mjuka och genomskinliga. Mosa päronen med t ex pärstamp (sån man gör potatismos med) eller mixerstav, låt sjuda någon minut till. Tillsätt karamellfärg och häll upp på varma burkar.
Päronsylt är toppen!
SvaraRaderaVet du vad jag testade i vintras? Att tillsätta en vaniljstång och grovhackad mörk choklad. Det blev ungefär HUR GOTT SOM HELST :-)