Kantarellpizza med pinjenötter och ruccola

Mina söta prinsar var ute i svampskogen med farmor och farfar i förra veckan, de hittade MASSOR av små knubbiga gulingar! Stolta och glada över "fångsten" har vi ätit kantareller i alla former senaste veckan. Det har blivit smörstekta till kvällsfikat eller som tillbehör till maten - pytt med grillrester och kantareller och som här - i pizza. Hysteriskt gott! Man kan variera toppingen med ruccola eller färsk basilika eller varför inte både och?

1 färdig pizzadeg (jag tycker ICAs är bäst) 
1 dl tomatsås (t ex den färdiga som följer med pizzadegen)
1 påse riven ost 200 g
2 tsk pizzakrydda
1 liter färska kantareller, smörstekta med salt och peppar - blir ca 3-4 dl

½ påse ruccola och/eller ½ kruka färsk basilika
½ påse pinjenötter

Rulla ut pizzadegen på plåt. Bred ut tomatsåsen och strö över osten och pizzakryddan. Fördela de smörstekta kantarellerna och grädda i 225 gradig ugn ca 10-12 minuter. Strö över ruccola/basilika och pinjenötter innan servering. Smakar underbart med ett glas svalt rosé och gärna veckosallad. YAMMI!

PS! Svampen går såklart att byta ut mot vilken annan matsvamp som helst... men kantareller är ju alltid kantareller... DS!

Kommentarer

Populära inlägg