Cheesecake Stratiacella med plommonkompott

Jorå, den går att variera i det oändliga... jag lovar! Här gjorde jag en variant med Ballerina Kladdkaka som botten och blandade i Odenses chokladknappar i cheesecakesmeten. Mums! Hittade inspirationen till receptet i nåt gammalt nummer av Allt om mat där det var en Stratiacellaglass med plommonkompott... Hursomhelst smakade det väldigt gott iaf.

Straticella Cheesecake ca 10 bitar
1 pkt Ballerina Kladdkaka
50 g smör

300 g Philadelphiaost
3 dl Vispgrädde
2 msk vaniljsocker
1 dl florsocker
1 msk mörk rom
1 dl mörka chokladknappar eller grovhackad mörk choklad

Krossa kexen till smulor (gärna i matberedare) och tillsätt det smälta smöret. Platta ut i form med löstagbar botten. Ställ kallt i kylen en stund medan du gör fyllningen. Vispa grädden lagom hård, tillsätt philadelphiaosten, flor- och vaniljsocker samt rommen. Vispa till en fast smet. Blanda ner 1 dl chokladknappar/chokladhack och bred ut smeten över botten. Strö över resterande knappar/chokladhack på toppen. Låt stå kallt ett par timmar innan servering.

Väldoftande Plommonkompott
10-15 plommon, urkärnade i klyftor
2 msk citronsaft (på flaska går bra)
2 dl syltsocker
1-2 krm kanel
2 tsk vaniljsocker
3 msk mörk rom

Blanda allt i en kastrull och låt sjuda på svag värme till en väldoftande kompott. Serveras ljummen til den kalla cheesecaken. Gott!

Kommentarer

Populära inlägg