Baconpannkaka

Ja, som i de flesta barnfamiljer är ju pannkaka en ständigt återkommande favorit. Försöker dock variera med tunn-, tjock-, amerikansk-, saffrans- och baconpannkaka. Här kommer receptet på baconvarianten som fö är mycket uppskattad av mina små!

Baconpannkaka 4-6 port
2 pkt bacon
1 stor gul lök

3+3 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 ägg

Börja göra pannkakssmeten så mjölet får tid att svälla - pannkakan blir mycket bättre då! (Speciellt när du steker tunnpannkaka, fö samma smet...)

Vispa ihop 3 dl mjöl med mjölet och saltet. Knäck i äggen och blanda ordentligt, fyll sedan på med resterande 3 dl mjölk. Medan smeten sväller hackar du bacon och lök och fräser detta. Blanda samman baconfräset med pannkakssmeten och häll upp i smord ugnsform. (Jag brukar använda fettet som blir över från baconet att smörja formen med!) Grädda pannkakan i 200 gradig ugn ca 15-20 minuter beroende på hur tjock den är.

Servera med lingonsylt och rårivna morötter eller strimlad vitkål.

Kommentarer

Populära inlägg