Vit chokladcréme med rom och färska jordgubbar

Lättlagad och mumsig efterrätt som passar stora som små.

Vit chokladcréme med rom och färska jordgubbar 6 port

200 g vit choklad
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
2-4 msk vit rom

1 liter färska jordgubbar

Grovhacka chokladen och smält varsamt i micron (vit choklad smälter redan vid 35 grader, så ta det lugnt så den inte bränns!). Vispa grädden lätt. Börja med att röra ut ca 1 dl vispad grädde med chokladen. Blanda sedan samman resten av grädden med chokladen. Smaksätt med vaniljsocker och rom. Häll upp i fina glas eller skålar och låt stå kallt minst en timma.

Dela jordgubbarna i bitar och lägg över vid serveringen. (Kan även blandas med rivet limeskal alt. färsk strimlad basilika om man vill ha lite "extra".)

Kommentarer

Populära inlägg