Chokladcupcakes med vit chokladfrosting och polkagrisar

Vi kör en favorit i repris (ja, en del av er blir säkert skitless på alla mina favvorecept som jag gör om och gör om, men vissa av mina vänner och bekanta tänker sällan utanför boxen och är glad för inspirationen ;-) och gör grundreceptet till Amerikanska chokladmuffins och toppar med vit chokladfrosting och polkagrisar. Mumma!

Börja med frostingen eftersom den ska stå i kyl minst 1 timme (helst 3-4) innan du kan vispa upp den.

Vit chokladfrosting med pepparmint
200 g vit choklad
1,5 + 2,5 dl vispgrädde
10-15 droppar pepparmintolja

Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp 1,5 dl vispgrädde och häll över chokladen. Låt stå en stund för värmefördelning. Rör sedan om tills all choklad smält. Blanda ner resterande 2,5 dl vispgrädde och pepparmintoljan. Rör om ordentligt. Låt stå i kyl minst 1 timma. Vispa sedan upp frostingen med elvisp så den blir fluffig och fast.


Chokladmuffins
4 dl vetemjöl special
2 dl strösocker
1 dl kakao
4 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker

1 dl vaniljyogurt
2 dl mjölk
1 dl flytande margarin eller olja
2 ägg

Blanda alla torra ingredienser. Blanda alla blöta. Blanda ihop alltsammans. Klicka ut i muffinsformar, fyll till 3/4 och grädda i 220 gradig ugn. Ca 12-15 minuter för mellanstora och Ca 8-9 minuter för minimuffins.
Låt svalna.

Dekorera med frosting och krossade polkagrisar, även fint med myntablad...
Njut!

Kommentarer

Populära inlägg