Marinerad oxfilé & whiskeysmörsås
Hade tänkt grilla kyckling idag egentligen med risfyllda paprikor... fick lite inspiration från senaste ELLE a' la Carte som lus-lästes i Spanien... MEN... jag råkade glömma kycklingen framme över natten så den var bara att slänga i soporna imorse... som tur var hade jag köpt oxfilé igår - familjens ultimata favvo - så det blev den på grillen istället. Marinerade den i lika delar grillolja och whiskey + lite extra salt och peppar. Pojkarna fick grillspett och vi vuxna åt den grillad i skivor. 3vligt nog kom en kär granne förbi på middag oxå - trevligt Jens - det tycker jag du ska göra om!
Till oxfilén fick det bli gårdagens pimpade potatisgratäng och så slängde jag ihop en sås som är en all-time-favourite från Allt om mat. Den är bara sååååå underbart god! Gör gärna dubbel sats - det går åt!
Whiskeysmörsås 4 port
1 king solo vitlök
1 msk smör
2 msk balsamvinäger
2 msk sweetchilisås
1,5 msk kalvfond¨
1,5 msk tomatpuré
1 krm rökextrakt
1 dl vatten
½ dl vatten
1,5 tsk maizena
50 g smör
3 msk whiskey
2 msk finhackad färsk basilika
Finhacka vitlöken och fräs den i lite smör. Tillsätt övriga ingredienser och koka ihop. Rör ut maizenan i kallt vatten och häll ner i såsen under omrörning. Koka upp. Hit går att förbereda. Vid serveringen hettar du upp såsen och vispar ner smör, whiskey och basilika.
Smakar gudomligt!
Till oxfilén fick det bli gårdagens pimpade potatisgratäng och så slängde jag ihop en sås som är en all-time-favourite från Allt om mat. Den är bara sååååå underbart god! Gör gärna dubbel sats - det går åt!
Whiskeysmörsås 4 port
1 king solo vitlök
1 msk smör
2 msk balsamvinäger
2 msk sweetchilisås
1,5 msk kalvfond¨
1,5 msk tomatpuré
1 krm rökextrakt
1 dl vatten
½ dl vatten
1,5 tsk maizena
50 g smör
3 msk whiskey
2 msk finhackad färsk basilika
Finhacka vitlöken och fräs den i lite smör. Tillsätt övriga ingredienser och koka ihop. Rör ut maizenan i kallt vatten och häll ner i såsen under omrörning. Koka upp. Hit går att förbereda. Vid serveringen hettar du upp såsen och vispar ner smör, whiskey och basilika.
Smakar gudomligt!
Kommentarer
Skicka en kommentar
Älskar konstruktiv feedback - berätta vad du tycker!