Fyllda grillade paprikor och biffar med vitlöksoliver

Ett perfekt sätt att ta vara på överblivet ris. Det blir en jättegod vegetarisk rätt eller mumsigt tillbehör till kött eller del av buffé. Hursomhelst smakar det bra och är enkelt att göra. (Välj inte för små paprikor bara, det blir så pilligt att få ner risröran!) Gott att utöka fyllningen med fetaot om man blir många.

Fyllda grillade paprikor 6-8 st
1 gul lök 
2 klyftor vitlök  
3 dl kokt kallt ris
1 msk smör eller olja
1 tsk torkad oregano
Salt, peppar
(ev. 1 pkt fetaost)
4-6 spetspaprikor

Finhacka lök och vitlök. Fräs i lite smör eller olja utan att det tar färg. Rör ner riset. Krydda. Blanda ev. ner smulad fetaost.

Skär bort hela änden med själkfästet på paprikorna. Ta en grillpincett eller sked och skrapa ur frön och hinnor som är kvar. Fyll paprikorna med risblandningen. Går bäst med en lång smal sked. Pensla paprikorna med olja och lägg dem tätt på en bit grillfolie som du paketerar in dem i. Paketet ska bli tättslutande. Lägg på grillen ca 7-8 minuter på varje sida. Du kan behöva vända runt lite under grilltiden.

Köttfärsbiffar med vitlöksoliver 6-8 port
1 kg köttfärs 
1 ägg
1 dl ströbröd
1 dl creme fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk vitlökspeppar
1 tsk salt
2 msk kalvfond
1 burk grovhackade vitlöksoliver

Blanda alltsammans. Forma till biffar och pensla med grillolja innan du grillar dem ca 4-5 minuter på varje sida. Servera tillsammans med de fyllda paprikorna och tzatsiki. Mums!

(Blir det biffar över är det jättegott att servera i pitabröd med sallad och tzatsiki!)

Kommentarer

Populära inlägg