Mumsig veckosallad och/eller Coleslaw

Gillar förvisso pizzasallad (beroende på vilken pizzeria som gjort den förstås) men denna är mycket godare och passar lika bra till pizza som till annan mat. Det bästa är nog att den står sig i kylen en hel vecka - därav namnet. Basen är vitkål, sedan lägger man till eller drar ifrån övriga ingredienser efter tycke och smak. Denna är iaf av modell Rolls Royce.


Veckosallad
½ vitkålshuvud (litet)
2 morötter
½ röd paprika
½ purjolök

Ta fram matberedaren och strimla däri vitkålen, finriv morötterna, strimla paprika och purjolök. Blanda allt ordentligt i en skål.

Dressing
3/4 dl rapsolja
3/4 dl vinäger (jag brukar köra äppelcider och vitvins blandat)
½ dl strösocker
1 tsk vitlökspeppar
½ tsk salt
1 tsk italiensk salladskrydda

Koka upp dressingen så sockret löser sig. Häll den heta dressningen över grönsakerna. Låt stå och dra i kylskåp några timmar innan servering. Smakar godast efter 1-2 dygn.

Coleslaw
Grönsaker enligt ovan - ingen dressing. Blandas istället med 1 dl majonnäs, 0,5 dl creme fraiche, 1 tsk vitvitvinsvinäger, 1 tsk dijonsenap, lite salt och peppar. Ruskigt gott till grillat. T ex BBQ lax med klyftpotatis, coleslaw och grillade majskolvar.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Älskar konstruktiv feedback - berätta vad du tycker!

Populära inlägg