Mörk chokladtryffel med jordgubbar

Hemgjord chokladtryffel slår ofta den köpta i både smak och konsistens. Bitarna blir kanske inte lika tjusiga, men vad gör väl det? Dessa små godingar tar inte mer än 10 minuter att göra. Prova!

Mörk chokladtryffel med jordgubbar
200 g mörk choklad med jordgubbsgranulat t ex Toms
1,5 dl vispgrädde
1 msk smör
2 msk jordgubbsvodka
½ dl frystorkade jordgubbar i små bitar

Bryt chokladen i små bitar. Jag brukar göra som Jamie - smäller chokladkakan i köksbänken ett antal gånger så slipper man ta fram kniven och hacka... när man väl öppnar folien ramlar småsmulor ut. Perfekt! Koka upp vispgrädden och häll den heta grädden över chokladsmulet. Låt stå en liten stund för värmefördelning, rör sedan till homogen massa och tillsätt smöret, jordgubbsvodkan och de frystorkade jordgubbarna. Häll upp i en avlång bakform klädd med OH-film. Låt stelna i kylen några timmar. Skär i bitar och njut!

Frystorkade jordgubbar finns att köpa på nätet via friluftsaffärer som har frystorkad mat för fjällvandring etc.

Kommentarer

Populära inlägg