Chokladbakelse med Earl Greysmakande Äppelkompott

Har ofta sett inslag av Earl Grey tillsammans med såväl äpplen som choklad i allehanda mattidningar. Nu gjorde jag slag i saken och provade själv. Recpetet är improviserat och jag hittade lite chokladälskarens dröm i frysen som funkade fint till... Dessa underbara chokladkakor går att variera i det oändliga och oavsett vad man serverar till blir det en fantastisk dessert, promise! Super att ha "på lut" om man får främmande.

Äppelkompott med Earl Grey och Calvados
6-8 syrliga äpplen, gärna svenska t ex Aroma
1,5 dl strösocker
2 msk pressad citron
1,5-2 dl starkt Earl Grey te (låt en påse dra minst 5 min)
2-3 msk calvados

Skala, kärna ur och skiva äpplena grovt. Blanda med socker, pressad citron och te, sjud på svag värme till kompottliknande konsistens. Om äpplena innehåller mycket pektin kan man behöva späda med lite vatten. När kompotten är klar, drag kastrullen åt sidan och låt svalna, smaka av med Calvados.

Servera med t ex Chokladälskarens dröm i portionsformar (se tidigare recept) och en klick vaniljgrädde.
Calvados smakar fint till! MUMS!

Kommentarer

Populära inlägg