Fem fina flickor träffas igen!

Tänk att sociala medier kan vara till sån nytta! Efter många år ifrån varandra (drygt 20) träffades vi äntligen igen vi tjejer som umgicks flitigt som tonåringar. Vi upplevde första förälskelesen, alkoholrus och annat spännande som hör tonårstiden till tillsammans och tappade sedan som så många andra kontakten under en lång period. Gissa om vi hade mycket att prata om? Hur vi lyckades få kontakt igen? Gissa tre gånger... FACEBOOK!

Självklart hör det ju till att äta och dricka gott... till "förrätt" tog vi en frysdrink Summertime som jag blandade med Schweppes Russian och till det ett litet dipfat taco-style.

Dipfat Tacostyle 6-8 pers
300 g Philadelphiaost
1 brk Salsa
1 påse riven ost
½ brk vitlöksoliver
½ röd lök
1 påse nachos

Bred ut philadelphiaosten i ett tjockt lager på vackert fat eller tallrik. Bred över salsan. Strö över den rivna osten, oliverna som du skurit i skivor eller grovhackat, samt finhackad röd lök. Lägg upp chipsen runt kanten och njut sedan genom att "karva" runt i gosakerna med chipsen. En bra och avslappnad start på grillkväll t ex.

Till varmrätt grillade vi kyckling och njöt en smakrik pastasallad som fått marinera i basilika, vitlök och apelsin. En kall vitlökssås passade fint till.

Marinerad pastasallad med apelsin & basilika
½ pkt pasta (kokas enl anvisningarna på paketet)
1 kruka basilika
rivet skal av 1 apelsin
2 klyftor vitlök, rivna
1-2 tsk vitlökspeppar
3-4 msk olivolja

Blanda finhackad basilika, riven vitlök och apelsinskal med olivoljan och vitlökspeppar. Rör ner den nykokta pastan. Kan förberedas och lägga i en påse i kylen till serveringen.

8-10 morötter
2 gula lökar
3 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 tsk socker

Skär morötterna i stavar och löken i klyftor. Lägg i ugnsfast form. Ringla över balsamvinäger och olivolja, salta och sockra. Baka i 200 gradig ugn ca 20 minuter eller tills morötterna är mjuka och börjat bli karamelliserade av balsamvinägern.

Blanda den marinerade pastan med morötterna och löken. Tillsätt sedan;

1 påse ruccola
2 pkt fetaost i tärningar
2 filéade apelsiner
1 påse pistagenötter
2 apelsiner - filéade
2 pkt fetaost

Spar gärna lite av apelsinsaften som blir när du filear apelsinerna och blanda i marinaden till kycklingen! Jag tog vanlig grillolja, japansk soja, färskpressad apelsin och lite vitlök.

Vitlökssås
4 dl creme fraiche
1 king solo vitlök, riven
1 kruka finhackad persilja
Salt och peppar

Blanda alltsammans och låt stå kallt några timmar innan servering.

Kommentarer

Populära inlägg