Carpaccio a' la Hassel

Hittills bara ätit det på restaurang... men hallå, hur svårt kan det va'? :-) Borde väl jag klara som gjuter egna praliner? Jojo, sagt och gjort så fixade jag egen Carpaccio häromdagen, tom prinsarna gillade det! Blev dock diverse missförstånd när vi berättade för de små att vi åt rått kött. Gustaf frågade om vi åt råtta! Fniss!

Tänk bara på att oxfilén ska ha varit fryst ett par dygn och att den skivas bäst halvtinad. Nu har jag turen att ha en skärmaskin (tack älskade M) annars funkar det säkert finfint med en supervass kniv oxå.

Räkna med ca 70-100 g  kött per person

Skiva köttet så tunt du bara kan och lägg omlott på tallrik. Salta och peppra samt ringla tunt med olivolja över köttet. Vill du förbereda kan du plasta in tallrikarna och ställa i kylen fram till serveringen.

Ruccolasallad
Färsk basilika
Färsk parmesan i flagor
Rostade pinjenötter

Balsamvinäger och olivolja
Salt och peppar

Blanda ruccolan med strimlad basilika och parmesan. "Dressa" salladen precis innan servering, annars blir den ledsen av vinägern och ser inte särskilt rolig ut. Lägg på salladen på carpaccion och toppa med lite extra parmesan och de rostade pinjenötterna. Servera med ett härligt rödvin... gärna en Amarone om du frågar mig. Mumma!!

Kommentarer

Populära inlägg