Smörstekt Pangasius med gräddkokt purjolök och ruccolaräkor

Pangasius är en otroligt lättlagad och lättvarierad fisk. Passar lika bra till vardags med en kall sås (brukar blanda creme fraiche, majonnäs, bostongurka och finhackad röd lök) som till festligare fisk med t ex saffranssås, hummersås, kantarellsås eller som nedan med gräddkokt purjo. Jag väljer att steka den direkt i smör istället för att panera den. Dels är jag inte särskilt förtjust i panering dels blir det inte lika flottigt.

Pangasiusfiléer, 1 per person (tillbehören räcker till 4-6 pers)
Smör
Citronpeppar

1 kg räkor med skal 
1 liten påse ruccola
Pressad citron

Gräddkokt purjo
1 purjolök
2 msk smör
3 dl grädde
3/4 dl torrt vitt vin
1 fiskbuljongtärning
salt & peppar

Börja skala räkorna. Skölj och finhacka purjon, fräs mjuk i smör och häll sedan över vinet, grädden och fiskbuljongtärningen. Koka ihop, red ev med maizena och smaka av med salt och peppar.

Krydda fisken och stek i smör på medelhög värme ca 5 min per sida.

Servera fisken med pressad potatis, kokt broccoli, gräddkokt purjo. Toppa med räkor (som du pressat lite citron över) och ruccola.

PS! Den gräddkokta purjon passar utmärkt till t ex köttfärslimpa - byt då till grönsaksbuljong, eller använd den som ovan till färsk pasta och toppa med ruccola, räkor och parmesan. DS!

Kommentarer

  1. tack Anna! Ska jag göra "rätt" snart!!
    //simba

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Älskar konstruktiv feedback - berätta vad du tycker!

Populära inlägg