Goda grilltillbehör

Idag har vi trotsat regnet och grillat ändå... nåja, det var faktiskt uppehåll just då. Bjuder på två härliga grilltillbehör som passar till det mesta i grillväg. Tomaterna passar lika bra till pasta som vegrätt, dock ingen klimatsmart tillagning, tur man inte gör det oftare. Har du i oliver blir de gudomligt mjälla och milda i smaken, kan varmt rekommenderas! Brukar variera mellan vitlöksoliver och kalamataoliver.

Receptet på fetaoströran har jag fått av en fin sommarvän - ja, jag säger så för vi ses nästan bara sommartid. Båtlivet bjuder på många trevliga vänner, men det är inte ofta man har tid att ses vintertid tyvärr.

Vi grillade fläskfiléspett med paprika idag och till det blev det faktiskt färdigköpt klyftpotatis. Min långpromenad blev lite för lång för att hinna laga egen... nåja, ingen är perfekt tack och lov.

Ugnsbakade cocktailtomater med vitlök
500 g halverade cocktailtomater 
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk flingsalt
½ tsk socker
3 msk olivolja
1 msk vinäger
ev. 1 brk kalamataoliver eller vitlöksoliver

1 kruka färsk basilika

Blanda tomater, pressad vitlök, salt, olivolja, vinäger, socker och ev oliver i en ugnsfast form. Baka i 125 gradig ugn ca 3 timmar. Rör INTE om. När du tar ut formen klipper/hackar du över färsk basilika och strör över lite mera salt.

Fetaoströra på Malins vis
1 pkt fetaost (150-200 g)
1-2 pressade vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
1 tsk vitvinsvinäger

Blanda alla ingredienser ca 30 min innan du ska äta. Den blir godast relativt nygjord och ska helst inte stå i kylen därefter, då blir den hård och väldigt stark av vitlök. Passar jättebra till kokta rödbetor oxå eller på en crostini med soltorkad tomat och färsk basilika. Mums!

Kommentarer

Populära inlägg