Ugnslax i cognacsdoftande hummersås
Har sett receptet många gånger förut, men hade aldrig gjort det själv... förrän jag fick det hemma hos svågern och svägerskan. Jättegott! Har hottat till receptet med lite konjak och gräslök, men det går lika bra utan faktiskt. Himla gott, och barnen gillar det oxå. (Inte G då som helt uteslutit fisk ur sin kost fn... väntar bara på att det ska gå över!)
Ugnslax i cognacsdoftande hummersås 4-6 port
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
4 msk hummerfond
0,5 dl konjak eller vitt vin
1 pkt gräslök, färsk eller fryst
1 tsk dijonsenap
4-6 portionsbitar lax
1 brk kräftstjärtar
1 brk svart stenbitsrom
Färska dillvippor
Blanda ihop alla blöta ingredienser. Lägg laxen i ugnsform och häll över såsen. Grädda i ugn 15-25 minuter beroende på hur tjocka laxbitarna är. När laxen är klar dekorerar du med kräftstjärtar, stenbitsrom och dillvippor - citronklyftor funkar oxå, men dom glömde jag...
Servera med pressad potatis och en god sallad med avocado i. MUMS!
Ugnslax i cognacsdoftande hummersås 4-6 port
2 dl creme fraiche
3 dl grädde
4 msk hummerfond
0,5 dl konjak eller vitt vin
1 pkt gräslök, färsk eller fryst
1 tsk dijonsenap
4-6 portionsbitar lax
1 brk kräftstjärtar
1 brk svart stenbitsrom
Färska dillvippor
Blanda ihop alla blöta ingredienser. Lägg laxen i ugnsform och häll över såsen. Grädda i ugn 15-25 minuter beroende på hur tjocka laxbitarna är. När laxen är klar dekorerar du med kräftstjärtar, stenbitsrom och dillvippor - citronklyftor funkar oxå, men dom glömde jag...
Servera med pressad potatis och en god sallad med avocado i. MUMS!
Kommentarer
Skicka en kommentar
Älskar konstruktiv feedback - berätta vad du tycker!