Kyckling med ädelost och spenat

Ni kommer väl ihåg den gamla reklamdängan "Kyckling på fredag"? Ja, det är väl inte fel? Lätt att förbereda om man kör en ugnsvariant, gör klar den på torsdagkväll och släng in den i kylen över natten. När du kommer hem på fredag kör du igång ugnen, brassar på pastavattnet och tar nåt gott att dricka under tiden... Salladen går snabbt att fixa och är perfekt göra för kidzen medan man myser tillsammans i köket!

Kyckling med ädelost och spenat 4 pers
½ påse fryst bladspenat lr 1/1 färsk
4 kycklingfiléer kluvna på längden
200 g ädelost
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1 dl mjölk
1 vitlöksklyfta
salt & peppar

Fördela spenaten i botten av en ugnsfast form. Lägg över kycklingfiléerna. Smula ner ädelosten i en bunke och blanda i grädde, creme fraiche, mjölk, pressad vitlök och smaka av med salt och peppar. Häll oströran över kycklingen. Grädda i 175 gradig ugn ca 30 minuter. Känn efter med en provsticka att kycklingen är genomstekt. Är du osäker så ta upp en filé och gör ett snitt och kolla.

Servera med nykokt pasta och en god sallad. Vi körde en färdig salladsmix på påse, vindruvor, gurka och rostade valnötskärnor + Crema di Balsamico. Mums!

Kommentarer

Populära inlägg