Daim de Luxe
Gjorde egen daim första gången förra julen, denna gång modifierade jag receptet med muscavadosocker och smaken blev hundra gånger fylligare. Detta var M:s favorit i julas, hoppas ni ska gilla den ni oxå! Nästa gång tror jag det blir valnötter och rivet apelsinskal i... ;)
Daim de Luxe
200 g Smör (EJ margarin)
2 dl ljust Muscavadosocker
2 msk vispgrädde
50 g grovhackade pecannötter som gärna rostas i torr stekpanna först
ev. några droppar gräddkolaessens (Panduro)
200 g Marabou mjölkchoklad
När smöret smält kokas allt (utom nötterna) samman under omrörning ca 10 minuter. Blanda ner nötterna och häll sedan upp på bakplåtspapper och grädda i 175 gradig ugn 10 minuter. Smält Marabou mjölkchoklad och pensla ovanpå den kalla kakan, eller bryt i bitar och doppa i choklad.
Daim de Luxe
200 g Smör (EJ margarin)
2 dl ljust Muscavadosocker
2 msk vispgrädde
50 g grovhackade pecannötter som gärna rostas i torr stekpanna först
ev. några droppar gräddkolaessens (Panduro)
200 g Marabou mjölkchoklad
När smöret smält kokas allt (utom nötterna) samman under omrörning ca 10 minuter. Blanda ner nötterna och häll sedan upp på bakplåtspapper och grädda i 175 gradig ugn 10 minuter. Smält Marabou mjölkchoklad och pensla ovanpå den kalla kakan, eller bryt i bitar och doppa i choklad.
Kommentarer
Skicka en kommentar
Älskar konstruktiv feedback - berätta vad du tycker!