Vit chokladcréme med rom och färska jordgubbar
Lättlagad och mumsig efterrätt som passar stora som små.
Vit chokladcréme med rom och färska jordgubbar 6 port
200 g vit choklad
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
2-4 msk vit rom
1 liter färska jordgubbar
Grovhacka chokladen och smält varsamt i micron (vit choklad smälter redan vid 35 grader, så ta det lugnt så den inte bränns!). Vispa grädden lätt. Börja med att röra ut ca 1 dl vispad grädde med chokladen. Blanda sedan samman resten av grädden med chokladen. Smaksätt med vaniljsocker och rom. Häll upp i fina glas eller skålar och låt stå kallt minst en timma.
Dela jordgubbarna i bitar och lägg över vid serveringen. (Kan även blandas med rivet limeskal alt. färsk strimlad basilika om man vill ha lite "extra".)
Vit chokladcréme med rom och färska jordgubbar 6 port
200 g vit choklad
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
2-4 msk vit rom
1 liter färska jordgubbar
Grovhacka chokladen och smält varsamt i micron (vit choklad smälter redan vid 35 grader, så ta det lugnt så den inte bränns!). Vispa grädden lätt. Börja med att röra ut ca 1 dl vispad grädde med chokladen. Blanda sedan samman resten av grädden med chokladen. Smaksätt med vaniljsocker och rom. Häll upp i fina glas eller skålar och låt stå kallt minst en timma.
Dela jordgubbarna i bitar och lägg över vid serveringen. (Kan även blandas med rivet limeskal alt. färsk strimlad basilika om man vill ha lite "extra".)
Kommentarer
Skicka en kommentar
Älskar konstruktiv feedback - berätta vad du tycker!