Rabarber- & jordgubbskräm + omstylad till dessert
Årets första sommardag! Idag har det varit helt enkelt underbart att leva! Sol och över 20+, glada barn, lediga... najs! Jag gjorde det lätt för mig och snodde ihop en kräm till lunch. Ratar färdigköpta krämer som bara är stärkelse och socker och smakämnen... nä, riktig kräm ska vara full av frukt/bär om jag får bestämma! Dessutom funkade den överblivna krämen jättebra omstylad till dessert lite senare. Supergott!
Kräm 4+4 port
3 rabarberstjälkar
200 g jordgubbar
1 dl koncentrerad jordgubbssaft
1 dl vatten
2 msk potatismjöl
Hacka rabarben och jordgubbarna grovt. Släng i en kastrull tillsammans med koncentrerad saft och låt koka tills rabarbern mjuknat. Rör ut potatismjölet i vattnet och häll ner i kastrullen under omrörning. Låt koka upp och tag sedan från plattan. Häll upp i en vacker skål och strö över lite socker så det inte blir skinn på krämen. Servera med mjölk.
Vaniljkräm2 dl vaniljsås (mjölk + pulver, ska vara ganska fast)
1 krm vaniljpulver
1 krm vaniljessens
1 dl vaniljvisp (ovispad)
Blanda alltsammans. Lägg upp lite kall kräm i fina skålar, toppa med vaniljkrämen och strö över mandelbiskvier eller krossade småkakor, t ex drömmar. Mums!
Kräm 4+4 port
3 rabarberstjälkar
200 g jordgubbar
1 dl koncentrerad jordgubbssaft
1 dl vatten
2 msk potatismjöl
Hacka rabarben och jordgubbarna grovt. Släng i en kastrull tillsammans med koncentrerad saft och låt koka tills rabarbern mjuknat. Rör ut potatismjölet i vattnet och häll ner i kastrullen under omrörning. Låt koka upp och tag sedan från plattan. Häll upp i en vacker skål och strö över lite socker så det inte blir skinn på krämen. Servera med mjölk.
Vaniljkräm2 dl vaniljsås (mjölk + pulver, ska vara ganska fast)
1 krm vaniljpulver
1 krm vaniljessens
1 dl vaniljvisp (ovispad)
Blanda alltsammans. Lägg upp lite kall kräm i fina skålar, toppa med vaniljkrämen och strö över mandelbiskvier eller krossade småkakor, t ex drömmar. Mums!
Kommentarer
Skicka en kommentar
Älskar konstruktiv feedback - berätta vad du tycker!