Baconlindad torsk med edamamebönor och balsamicosås

Käkade vi i går, en bra start på långledighet och fira flygardan'!

4 port
4 ryggbitar av torsk, hoki eller sej 
8 baconskivor
Salt & peppar

Balsamicosås
1,5 msk strösocker
3 msk balsamvinäger
4 dl rött vin
3 msk kalvfond
1 msk maizena
2 msk kallt smör

Smält sockret i en liten teflonkastrull och låt det bli ljusbrunt utan att brännas. Dra kastrullen åt sidan och häll på vinägern (akta så det inte skvätter). Tillsätt rödvin och kalvfond. Koka ihop 10-15 min utan lock. Rör ut maizenan i lite vatten och häll i den kokande såsen. Koka upp. Vispa i smöret och smaka av med salt och peppar.

1 pkt edamamebönor
Salt + smör

Salta och peppra fisken, linda in i baconskivor (2 per fiskbit).
Stek på medelhög värme runtom, låt eftersteka i ugn 200 grader ca 5-7 minuter. Innertemperatur ca 55 grader.

Koka upp saltat vatten och kasta i edamamebönorna nån minut. Häll av. Blanka av med smör och lite mera salt.

Servera torsken på en bädd av edamamebönor tillsammans med såsen och pressad potatis, potastisgratäng eller ugnsbakad potatis.

Kommentarer

Populära inlägg