Orange Curd med Cointreau
Hittade några ledsna apelsiner som ville bli något... :-) så jag improviserade på Lemon Curd och gjorde en apelsinvariant. Kanske lite lös, men det går såklart att utesluta Cointreaun.
Orange Curd med Cointreau
Rivet skal av 2 apelsiner
3/4 dl pressad apelsin
3/4 dl pressad citron
2 dl strösocker
2 uppvispade ägg
100 g smör
2 msk Cointreau
Koka upp rivet apelsinskal, apelsin- och citronsaft med sockret så det löser sig. Häll i de uppvispade äggen och vispa konstant till blandningen tjocknar. Var beredd på att dra ner värmen lite. Får absolut inte koka, för då blir det omelett... urk! När äggblandningen tjocknat tar du kastrullen från värmen, rör ner smöret och cointreaun. Häll upp på varma burk(ar). Blir ca 3 dl. Klarar sig 2-3 veckor i kylskåp.
Smakar fint på rostat bröd, croissanter, som fyllning i tårtor etc.
Orange Curd med Cointreau
Rivet skal av 2 apelsiner
3/4 dl pressad apelsin
3/4 dl pressad citron
2 dl strösocker
2 uppvispade ägg
100 g smör
2 msk Cointreau
Koka upp rivet apelsinskal, apelsin- och citronsaft med sockret så det löser sig. Häll i de uppvispade äggen och vispa konstant till blandningen tjocknar. Var beredd på att dra ner värmen lite. Får absolut inte koka, för då blir det omelett... urk! När äggblandningen tjocknat tar du kastrullen från värmen, rör ner smöret och cointreaun. Häll upp på varma burk(ar). Blir ca 3 dl. Klarar sig 2-3 veckor i kylskåp.
Smakar fint på rostat bröd, croissanter, som fyllning i tårtor etc.
Kommentarer
Skicka en kommentar
Älskar konstruktiv feedback - berätta vad du tycker!