Mumsig köttfärslimpa med bacon
Supergod köttfärslimpa med bacon och lite bbq smak. Passar lika bra till potatismos som pasta eller ris. Prinsarna älskar den och det gör vi oxå. Lätt att laga och går fint att förbereda. En perfekt söndagmiddag.
Servera gärna med den varma salladen till.
Köttfärslimpa
600 g köttfärs
1 pkt bacon, finhackat
1 dl Bbq sås med röksmak (min favorit är Sweet baby Ray's)
½-1 gul lök, riven
1 riven vitlöksklyfta
1 ägg
½ dl creme fraiche
3 msk kalvfond
1 dl ströbröd
Salt och peppar
Sås
½ dl kalvfond
½ dl soya
½ dl bbq sås
1 dl vatten
3 dl grädde (matlagnings)
Blanda alltsammans och forma en fin köttfärslimpa i ugnsform, gärna av teflon. Blanda sedan samman såsen och häll denna över. Grädda i 200 gradig ugn ca 20 minuter. Ös den gärna nån gång under tiden.
Varm sallad
200 g brysselkål
1-2 röda lökar
1-2 röda äpplen
1 msk smör
salt och peppar
Börja med att tina brysselkålen (inte koka) i lite hett vatten med salt. Häll av vattnet och halvera sedan de stora brysselkålen. De små får vara som de är. Skala och klyfta den röda löken, räcker med en om stor, två om liten. Likadant med äpplet, kärna ur och klyfta.
Smält smöret i teflonpanna och fräs löken så den blir lite glansig, den ska inte steka. Lägg sedan i äpplena och blanda runt, lägg sedan i brysselkålen och låt alltsammans bli varmt. Salta och peppra. Servera till köttfärslimpan, eller till annat kött och potatis. Jättegott!
Servera gärna med den varma salladen till.
Köttfärslimpa
600 g köttfärs
1 pkt bacon, finhackat
1 dl Bbq sås med röksmak (min favorit är Sweet baby Ray's)
½-1 gul lök, riven
1 riven vitlöksklyfta
1 ägg
½ dl creme fraiche
3 msk kalvfond
1 dl ströbröd
Salt och peppar
Sås
½ dl kalvfond
½ dl soya
½ dl bbq sås
1 dl vatten
3 dl grädde (matlagnings)
Blanda alltsammans och forma en fin köttfärslimpa i ugnsform, gärna av teflon. Blanda sedan samman såsen och häll denna över. Grädda i 200 gradig ugn ca 20 minuter. Ös den gärna nån gång under tiden.
Varm sallad
200 g brysselkål
1-2 röda lökar
1-2 röda äpplen
1 msk smör
salt och peppar
Börja med att tina brysselkålen (inte koka) i lite hett vatten med salt. Häll av vattnet och halvera sedan de stora brysselkålen. De små får vara som de är. Skala och klyfta den röda löken, räcker med en om stor, två om liten. Likadant med äpplet, kärna ur och klyfta.
Smält smöret i teflonpanna och fräs löken så den blir lite glansig, den ska inte steka. Lägg sedan i äpplena och blanda runt, lägg sedan i brysselkålen och låt alltsammans bli varmt. Salta och peppra. Servera till köttfärslimpan, eller till annat kött och potatis. Jättegott!
Jag testade receptet men gjorde köttbullar istället, funkar utmärkt!
SvaraRaderaMUMS!
Kan man hoppa över ströbrödet när man inte tål mjöl? /Annelie
SvaraRadera