Flygfisk
Har förstått att de flesta av er vill äta mer fisk, men har svårt att komma på variationer och enkla recept. Vi äter fisk ett par gånger i veckan, både hemlagad och hör och häpna - halvfabrikat - i form av fiskbullar och ibland fiskpinnar... jaja, jag är inte så kräsen ibland, bara människa med ont om tid emellanåt. :-)
Hursomhelst, denna fiskrätt serverades på flygplatsrestaurangen i Kramfors för många år sedan. Receptet gick som en löpeld bland flygbolagspersonalen - och så även mig. Kallar den därför Flygfisk... håll till godo!
Flygfisk, 4-6 port
½-1 påse wokgrönsaker av valfri sort
400 g Hoki, Sej eller Torsk
Salt och peppar
1 dm finhackad purjolök
1 msk vetemjöl
5 dl grädde av valfri sort
2 tsk torkad dragon
1 pressad vitlöksklyfta
Släng ut wokgrönsakerna i en ugnsform - det ska täcka botten. Skär fisken i bitar och lägg över. Salta och peppra. Blanda grädden med mjöl, purjohack, dragon och vitlök. Häll detta över fisken och skjutsa in i 200 gradig ugn ca 20 minuter. Servera till kokt potatis, ris eller pasta. Mums!
Hursomhelst, denna fiskrätt serverades på flygplatsrestaurangen i Kramfors för många år sedan. Receptet gick som en löpeld bland flygbolagspersonalen - och så även mig. Kallar den därför Flygfisk... håll till godo!
Flygfisk, 4-6 port
½-1 påse wokgrönsaker av valfri sort
400 g Hoki, Sej eller Torsk
Salt och peppar
1 dm finhackad purjolök
1 msk vetemjöl
5 dl grädde av valfri sort
2 tsk torkad dragon
1 pressad vitlöksklyfta
Släng ut wokgrönsakerna i en ugnsform - det ska täcka botten. Skär fisken i bitar och lägg över. Salta och peppra. Blanda grädden med mjöl, purjohack, dragon och vitlök. Häll detta över fisken och skjutsa in i 200 gradig ugn ca 20 minuter. Servera till kokt potatis, ris eller pasta. Mums!
Kommentarer
Skicka en kommentar
Älskar konstruktiv feedback - berätta vad du tycker!