BBQ och vitlöksräkor i tacotubs

M var väldigt skeptisk till detta... tittade snett på vad jag gjorde och undrade om jag bara försökte använda "skåpmat" eller verkligen laga något gott... *fniss* Jo jo... Behöver jag säga att han var mycket nöjd när han väl smakade?

Passar fint som lite tilltugg i väntan på grillen i sommar... och schysst mot alla glutenallergiker
out there!

BBQ och vitlöksräkor i tacotubs 4-6 pers
400 g stora, skalade räkor
3/4 dl BBQ sås med röksmak
2 vitlöksklyftor, fint rivna
1 tsk vitlöks alt. grillpeppar mesquite

1 förp. minitubs

Släng allt i en påse och knöla runt det, gärna några timmar i förväg. Hetta upp en matsked olja i stekpanna eller wok medan du värmer tacotubsen i ugnen. Fräs räkorna hastigt i oljan och häll över all marinad, rör runt. Värm inte räkorna för länge för då blir dom torra, sega och smakar INTE gott.

Lägg upp i sprödvärmda tacotubs, klicka på lite Creme fraiche och garnera med finstrimlad färsk basilika! En kall lager eller sval Pinot Noir sitter fint till. MUMS!

Kommentarer

Populära inlägg