Smakrik fiskgryta

Första gången jag såg receptet tyckte jag det lät lite udda med curry, lax och dill i samma anrättning - men faktum är att grytan är supergod! Vill man kan man göra soppa av den (öka mängden bujong/vatten) och det smakar oxå underbart gott.

Smakrik fiskgryta 4-6 port
1 purjolök
1 röd paprika
1 msk smör
1-2 msk gul curry
3 morötter i bitar
2 dl vatten + 1 fiskbuljongtärning
1 dl grädde
2 dl creme fraiche
400 g lax i 2 cm kuber
en skvätt vitt vin eller pressad citron
Salt & peppar
1 knippa dill, finhackad

ev. räkor eller kräftstjärtar efter tycke och smak.

Skölj och ansa purjo och paprika, hacka grovt. Fräs dem mjuka i smöret utan att det tar färg. Strö över curryn och låt den fräsa med en stund så att smaken blommar ut. Blanda ner morötter och häll på buljong och grädde. Låt sjuda 5-10 min tills morötterna är nästan färdiga. Blanda då ner creme fraichen, vin/citron ch rör runt - blanda sedan ner fisken. Låt sjuda på svag värme ca 5 min tills fisken är precis klar. Smaka av med salt och peppar och rör försiktigt så att fisken inte går sönder. Strö över rikligt med dill och ev. räkor eller kräftstjärtar. Servera med pressad potatis eller bara ett gott bröd.

Ett glas svalt vitt smakar fint till!

Kommentarer

Populära inlägg