Italiensk fläskfilépanna med basilikacréme

Den grekiska varianten är en återkommande favorit, men här varierade jag den lite så att smakerna blev italienska istället... hursomhelst var det en perfekt långpannerätt mitt i köksbytarbestyren... Jo, det ska bli nytt kök i början av mars, men M är otålig. Vi beställde köket i onsdags, på fredagkväll hade han redan börjat riva väggar... Just nu är hemmet i kaos men det blir ju såååå mycket bättre när det är klart! Behöver jag säga att jag längtar?

Italiensk fläskfilépanna 4 port
600 g fläskfilé
1 påse färdig marinad, t ex Santa Maria allround
1 tsk italiensk salladskrydda
1 pressad vitlöksklyfta

6 fasta potatisar, väl tvättade
1 paprika
1 röd lök
½ liter broccolibuketter (frysta)
½ brk strimlade soltorkade tomater + lite av oljan

1 ask cocktailtomater
½ brk pesto
1-2 mozzarellaostar

Putsa och skiva fläskfilén, blanda marinaden, salladskryddan och vitlöken och blanda allt i dubbla platspåsar och låt marinera några timmar.

Klyfta potatisen och lägg ut på bakplåtspapper i långpanna, ringla över lite olja från soltorkade tomaterna och kör in i 200 gradig ugn ca 10 minuter. Klyfta rödlöken, skär paprikan i grova strimlor och lägg över potatisen, släng även över broccolin. In i ugnen igen ca 5 minuter. Tag sedan ut plåten igen, blanda runt allt och lägg på köttet. Låt steka i ugn ca 10-15 minuter. Tag ut plåten och strö över cocktailtomater, soltorkade tomater, ringla över peston och fördela mozzarellan i bitar.

Basilikacréme
1 kruka färsk basilika
1 ask vitlöksost
1 pressad vitlöksklyfta
1-2 dl kesella
Salt & peppar

Mixa allt till en grön créme, smaka av med salt och peppar.
Ställ kallt en stund innan servering.
Servera till fläskfilépannan.

Vi drack en Capello di Prete till och det smakade mums!

Kommentarer

Populära inlägg