Skogsbärsjello med limecréme

Kommer fortfarande ihåg jello från barndomen... även en misslyckad variant som vi köpte i Norge under en av vistelserna i Storlien. Skulle smaka ananas, men smakade mest blä, men skapade ett minne att skratta gott åt i många år därefter. Fick lite jello-revival när vi var till kanarieöarna i december. Det fanns på dessertbuffen nästan varje dag och blev snabbt Gustafs favorit. Lovade därför vi skulle göra egen när vi kom hem...

Skogsbärsjello med limecréme 4 port
6 dl stark saft (hälften hallon/jordgubb)
3 gelatinblad
2 dl frysta blåbär
2 dl frysta björnbär
2 dl frysta hallon
2 dl frysta jordgubbar

Lägg gelatinbladen i blöt. Värm upp saften så att den nästan kokar. Tag av värmen och smält ner gelatinbladen. Fördela bären i fyra skålar och häll över saften. Ställ kallt att stelna några timmar.

Limecréme
2 dl vispgrädde
100 g philadelphiaost
rivet skal av 1 lime
1 dl florsocker
pressad lime

Vispa grädden löst, tillsätt philadelphiaost, florsocker och rivet limeskal. Smaka av med pressad lime. Ställ kallt. Servera jellon med en klick limecréme och lite rivet limeskal.

Kommentarer

Populära inlägg