Tacotub med skaldjur i sweetchilicréme

Enkelt att förberda och blir så mycket godare om den får stå och "dra" över dagen eller natten... passar utmärkt som förrätt eller drinktilltugg - beroende på tub:ens storlek såklart.

Tacotub med skaldjur i sweetchilicréme 8 pers som förrätt
3 dl creme fraiche
1 påse OLW dip Sweet chili
1 riven vitlöksklyfta
2 msk finhackand röd lök
3 msk sweet chilisås

1 pkt mango (ICA)
1 brk kräftstjärtar
1 brk räkor

8 tacotubs

Limeklyftor
Sweet chili
Räkor/kräftstjärtar
Ärtskott eller annat grönt
Blandad sallad

Börja med att låta mangon tina i durkslag så den rinner av ordentligt. Låt räkor och kräftstjärtar rinna av. Blanda creme fraiche med dipmix, sweet chili, vitlök och röd lök. Blanda ner mango och skaldjur. Låt röran mogna minst ett par timmar i kyl. Vid servering lägger du röran i tacotubsen (direkt innan servering, låter du dem stå blir tubsen mjuka, blä!) som du grundat med lite sallad, garnera med limeklyftor, ringla lite sweet chilisås över och kasta dit något grönt. Kanske har du sparat några snygga räkor eller kräftstjärtar oxå (det glömde jag) så blir det extra snyggt!

Tips: Passar finfint i Mjälloms tunnbrödkorgar oxå om man vill vara lite norrlandspatriot...


Kommentarer

  1. Vi åt detta som förrätt på nyårsafton 2011, åååååååååååååååååååååå så gott det var :-) Tack snälla Anna för denna blogg, du är bäst. Kram kram Fia.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Älskar konstruktiv feedback - berätta vad du tycker!

Populära inlägg