Fredagsmysig köttfärslimpa Italia
Omväxling förnöjer heter det ju. Denna gång fick köttfärslimpan smak av Italien och jag lovar att det blev lyckat! Färsk pasta smakar oxå fint till, men vi körde faktiskt pressad potatis och den goda gräddiga såsen. Rekommenderar det Italienska vinet Capello di Prete till - det satt som ett smäck! Att vi dessutom fick spontant middagsfrämmande en fredagkväll förgyllde måltiden ytterligare - kul att ni kom Jörgen & Carro, vi ses snart igen!
Fredagsmysig köttfärslimpa Italia 6-8 port
800 g köttfärs
1 ägg
1 dl crème fraîche
3 msk kalvfond
1 dl ströbröd
1 tsk italiensk salladskrydda
1 tsk salt
2 rivna vitlöksklyftor
10 soltorkade tomater i bitar
1 brk vitlöksoliver, hackade
50 g grovriven parmesanost
Blanda alla ingredienser och forma en tjock limpa. Grädda i 175 gradig ugn ca 30 minuter. Häll ca 3 dl vatten i formen efter ca 10 minuter så blir limpan saftigare och du får sky att göra urgod sås av.
Urgod gräddsås
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
5 soltorkade tomater, hackade
2,5 dl grädde
2 msk kalvfond
1,5 dl vatten
Skyn som blev över av köttfärslimpan
2 msk maizena redning
2 msk vitt vin
Fräs finhackad vitlök mjuk i lite smör, låt tomaterna fräsa med en stund. Häll skyn kastrullen och rör ner grädde, kalvfond, vatten och vin. Koka upp och red av med maizenan. Späd ev med mer vatten.
Fredagsmysig köttfärslimpa Italia 6-8 port
800 g köttfärs
1 ägg
1 dl crème fraîche
3 msk kalvfond
1 dl ströbröd
1 tsk italiensk salladskrydda
1 tsk salt
2 rivna vitlöksklyftor
10 soltorkade tomater i bitar
1 brk vitlöksoliver, hackade
50 g grovriven parmesanost
Blanda alla ingredienser och forma en tjock limpa. Grädda i 175 gradig ugn ca 30 minuter. Häll ca 3 dl vatten i formen efter ca 10 minuter så blir limpan saftigare och du får sky att göra urgod sås av.
Urgod gräddsås
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
5 soltorkade tomater, hackade
2,5 dl grädde
2 msk kalvfond
1,5 dl vatten
Skyn som blev över av köttfärslimpan
2 msk maizena redning
2 msk vitt vin
Fräs finhackad vitlök mjuk i lite smör, låt tomaterna fräsa med en stund. Häll skyn kastrullen och rör ner grädde, kalvfond, vatten och vin. Koka upp och red av med maizenan. Späd ev med mer vatten.
Kommentarer
Skicka en kommentar
Älskar konstruktiv feedback - berätta vad du tycker!