Juliga köttbullar

Stek köttbullarna i ugnen så slipper du stekos i köket. Lökskyn gör du med fördel i en högre teflonkastrull så slipper du sprätt på spisen... Hursomhelst är dom jättegoda. Gillar du inte ansjovis? Skippa den isåfall.... (men det smakar inte ansjovis om köttbullarna, blir bara lite fylligare smak och kryddning på dem) Du kan ju t ex tillsätta en riven vitlöksklyfta istället!

Juliga köttbullar
800 g köttfärs
4-6 ansjovisfiléer
2 msk ansjovisspad
1 gul lök
1 dl ströbröd
1 dl creme fraiche
1 ägg
3 msk kalvfond
Salt & peppar
1 msk smör

Löksky
1 finhackad gul lök
1 msk smör
3 dl vatten
2 msk kalvfond
1 msk mörk soja

Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka ansjonvisfiléerna, riv löken och blanda alla ingredienserna till köttbullarna. Rulla små fina köttbullar och lägg i långpanna. Ringa över lite flytande margarin och stoppa in i ugnen ca 5 min. Under tiden hinner du precis göra lökskyn. Hacka löken och bryn den i smör under tiden. Häll över vatten, kalvfond och mörk soja och häll sedan lökskyn över köttbullarna. Låt dem steka klart i ugnen ca 5-10 min till. Späd ev. med mer vatten. Skyn ÄR inte nödvändig, men det gör köttbullarna supersaftiga och sätter extra smak på dem.

Sååååå goda!!

Kommentarer

Populära inlägg