Kycklinggryta Tom Kha (Thaistyle)
Med lite genvägar går det lätt att svänga ihop mumsig mat. Jag är big fan av Thailand och Thaimat - denna gryta är lätt att laga och hela familjen gillar den då den inte är särskilt stark. Prinsarna tyckte den var jättemumsig och åt med god aptit!
Kycklinggryta Tom Kha 6 port
4 kycklingfiléer
3 dl vatten
1 påse Santa Maria Tom Kha mix
2 burkar kokosmjölk
½-1 purjolök
5-6 färska champinjoner
2 färska tomater
1 påse färsk spenat
Strimla kycklingen. Koka upp vatten och tillsätt kryddmixen och kokosmjölken. Tillsätt kycklingen och låt sjuda 2-3 minuter så kyckligen blir klar. Fräs på strimlad purjo och skivade champinjoner i lite olja och vänd ner i grytan. Klyfta tomaterna och lägg ner dem och spenaten så pass det blir varmt. Servera genast med basmati eller jasmineris. Sååååå gott!
PS! Lite rostade cashewnötter på toppen gör underverk!!! DS!
Kycklinggryta Tom Kha 6 port
4 kycklingfiléer
3 dl vatten
1 påse Santa Maria Tom Kha mix
2 burkar kokosmjölk
½-1 purjolök
5-6 färska champinjoner
2 färska tomater
1 påse färsk spenat
Strimla kycklingen. Koka upp vatten och tillsätt kryddmixen och kokosmjölken. Tillsätt kycklingen och låt sjuda 2-3 minuter så kyckligen blir klar. Fräs på strimlad purjo och skivade champinjoner i lite olja och vänd ner i grytan. Klyfta tomaterna och lägg ner dem och spenaten så pass det blir varmt. Servera genast med basmati eller jasmineris. Sååååå gott!
PS! Lite rostade cashewnötter på toppen gör underverk!!! DS!
Kommentarer
Skicka en kommentar
Älskar konstruktiv feedback - berätta vad du tycker!