Morsdagstårta

Klart att mammorna skulle ha tårta på mors dag! Gjorde klar den dan innan för att garnera den strax före servering. Ville inte riskera att de frystorkade hallonen blev blöta och färgade marsipanen...



ca 10 bitar
4 tårtbottnar (jag använde färdigköpta)
1,5 dl sylt eller marmelad (jag hade hemkokt nektarinmarmelad)
100 g halvfrystahallon + 1 msk fryspulver + ½ dl strösocker
2 dl vaniljcréme (marsán med lite extra grädde och urskrapad vaniljstång alt. vaniljpulver)
4 dl vispgrädde
1 vitt marsipanlock (ICA)

50 g mörk choklad
pistagenötter
frystorkade hallon

Bred sylt eller marmelad på första lagret, vanilcréme på andra lagret och hallonmos på tredje lagret. Toppa hallonmoset med en rejäl klick grädde så du får till "Toppen" på tårtan. Täck med sista bottnen och forma till tårtan så den blir som en kupol. Täck in hela tårtan med grädde och lägg sedan över marsipanlocket. För att kunna forma till marsipanen utan att riskera att den krackar rekommenderar jag en torr och ren kökshandduk som du lägger över tårtan och sedan jämnar du ut marsipanen med händerna. Använd sidan av handen för att klämma till avslutet/kanten.

Smält chokladen och lägg i spritspåse, ringla ett vackert mönster över tårtan. Fäst pistagenötter och frystorkade hallon i chokladen.

Mums!

Kommentarer

Populära inlägg