Grillad marinerad fläskfilé och färskpotatisstomp med Pesto
Improviserad grillning i eftermiddag... gott blev det iaf.
4 pers
600 g fläskfilé i bitar
½ dl grillolja
½ dl bbq-sås
2 msk rökig whiskey
1 kg färskpotatis (eller vanlig potatis)
½-1 brk pesto
1 knippe färsk gräslök
1 knippe färsk basilika
Salt och peppar
Majskolvar
Smör
Flingsalt
Blanda marinaden och stoppa ner köttet däri några timmar. Kom ihåg att ta ut köttet ur kylen minst en halvtimma innan grillningen. Kallt kött på grillen=inte bra. Grilla ca 5 minuter på varje sida. Låt köttet vila minst 5 min innan serveringen.
Skala potatisen och koka den, eller tvärtom för den som önskar. Släng över lite pesto över den nykokta och skalade potatisen. Börja med en halv burk och smaka dig fram. Ta fram potatisstöten och krossa potatisen grovt. Blanda ner gräslök och basilika, salt och peppar. Smaka ev av med mer pesto.
4 pers
600 g fläskfilé i bitar
½ dl grillolja
½ dl bbq-sås
2 msk rökig whiskey
1 kg färskpotatis (eller vanlig potatis)
½-1 brk pesto
1 knippe färsk gräslök
1 knippe färsk basilika
Salt och peppar
Majskolvar
Smör
Flingsalt
Blanda marinaden och stoppa ner köttet däri några timmar. Kom ihåg att ta ut köttet ur kylen minst en halvtimma innan grillningen. Kallt kött på grillen=inte bra. Grilla ca 5 minuter på varje sida. Låt köttet vila minst 5 min innan serveringen.
Skala potatisen och koka den, eller tvärtom för den som önskar. Släng över lite pesto över den nykokta och skalade potatisen. Börja med en halv burk och smaka dig fram. Ta fram potatisstöten och krossa potatisen grovt. Blanda ner gräslök och basilika, salt och peppar. Smaka ev av med mer pesto.
Kommentarer
Skicka en kommentar
Älskar konstruktiv feedback - berätta vad du tycker!