Mango & Apelsinmarmelad
Mango & Apelsinmarmelad
ca 5 dl
250 g tärnad mango (ICA's frysta)
skal från ½ apelsin
fruktkött från 1 apelsin
½ dl pressad citron
½ dl vatten
½ påse syltsocker
Tvätta apelsinen noggrannt i hett vatten. Skala av halva skalet med potatisskalare - lägg de breda strimlorna på skärbräda och skär tändstickstunna strimlor - alt. riv skalvet grovt på rivjärnet om du tycker det är enklare. Koka upp skalet i citronsaft och vatten några minuter så det mjuknar. Släng sedan ner mangon, finhackad apelsin och koka i ca 10 minuter. Tillsätt syltsockret och koka ca 5 min. Smaka av och gör marmeladprovet. (Häll upp 1 msk marmelad på ett fat och sätt in i kylen några minuter. Om du kan dra med fingret så det blir ett spår i marmeladen - dvs utan att den flyter ihop igen - är marmeladen klar.) Häll upp på varma väl rengjorda burkar. Smakar fint till rostat bröd, som fyllning i rulltårta eller till en god ost.
ca 5 dl
250 g tärnad mango (ICA's frysta)
skal från ½ apelsin
fruktkött från 1 apelsin
½ dl pressad citron
½ dl vatten
½ påse syltsocker
Tvätta apelsinen noggrannt i hett vatten. Skala av halva skalet med potatisskalare - lägg de breda strimlorna på skärbräda och skär tändstickstunna strimlor - alt. riv skalvet grovt på rivjärnet om du tycker det är enklare. Koka upp skalet i citronsaft och vatten några minuter så det mjuknar. Släng sedan ner mangon, finhackad apelsin och koka i ca 10 minuter. Tillsätt syltsockret och koka ca 5 min. Smaka av och gör marmeladprovet. (Häll upp 1 msk marmelad på ett fat och sätt in i kylen några minuter. Om du kan dra med fingret så det blir ett spår i marmeladen - dvs utan att den flyter ihop igen - är marmeladen klar.) Häll upp på varma väl rengjorda burkar. Smakar fint till rostat bröd, som fyllning i rulltårta eller till en god ost.
Kommentarer
Skicka en kommentar
Älskar konstruktiv feedback - berätta vad du tycker!