Dumlemousse med färska jordgubbar
Ja... den blev i stabbigaste laget. Det är ett måste att ha någon fräsch frukt eller bär till. Blev dock makens favorit - han gillar sött den mannen. Superenkel att göra, kräver dock några timmars förberedelse. Funkar även som frosting på cupcakes om man hellre vill det, eller som tårtfyllning kanske? Låt fantasin flöda...
Dumlemousse 4-6 port
1 stor påse Dumle, 220 g
4 dl vispgrädde
0,5 dl kolasås (räcker säkert med Dumlen, men jag pimpade min lite)
Koka upp grädden. Släng ner kolorna (utan papper givetvis) och låt smälta under omrörning. Tillsätt ev. kolasås. Ställ kallt minst 4 timmar.
Vid servering - vispa smeten ljus och fluffig med elvisp - tar ca 1-2 minuter. Spritsa eller klicka upp i fina glas eller formar. Vi hade färska jordgubbar till och det smakade mums!
Dumlemousse 4-6 port
4 dl vispgrädde
0,5 dl kolasås (räcker säkert med Dumlen, men jag pimpade min lite)
Koka upp grädden. Släng ner kolorna (utan papper givetvis) och låt smälta under omrörning. Tillsätt ev. kolasås. Ställ kallt minst 4 timmar.
Vid servering - vispa smeten ljus och fluffig med elvisp - tar ca 1-2 minuter. Spritsa eller klicka upp i fina glas eller formar. Vi hade färska jordgubbar till och det smakade mums!
Kommentarer
Skicka en kommentar
Älskar konstruktiv feedback - berätta vad du tycker!