Baconkyckling i krämig sås

Jaha, är man inte uppfinningsrik så säg... såg ett laxrecept från en lokal cateringfirma som jag snodde lite idéer från, sen har jag lekt "Här är ditt kylskåp" som fö var ett favoritprogram på sin tid. Resulterade i detta;

Baconkyckling i krämig sås 4-6 port
½ påse fryst spenat
½ påse färsk bladspenat
4 kycklingfiléer
1-2 pkt bacon
Salt & peppar

2 pkt Philadelphiaost, pesto och soltorkad tomat
2,5 dl grädde
2 vitlöksklyftor
1 dl riven parmesanost
6-8 soltorkade tomater i strimlor
Salt & peppar

Lägg fryst och färsk spenat i ugnsform, salta och peppra ordentligt. Klyv kycklingfiléerna på längden och linda 1-2 baconskivor per filébit. Lägg över spenaten. Blanda sedan ihop Philadelphiaosten, grädde, riven vitlök, parmesanost och soltorkade tomater, smaka av med salt och peppar. Häll över kycklingen och grädda i 200 gradig ugn ca 20 minuter. Servera till färsk pasta och en god tomatsallad. MUUMS!

Kommentarer

Populära inlägg