Frasig vaniljbakelse
Prisar färdig smördeg varje gång jag använder den, så himla användbar till både sött och salt.
Den här gången gjorde jag fyllda bakeler med vaniljcréme och grädde. Passade fint som höstfika en grå, regning novemberdag till en rykande het Latte Macchiato. Fort går det oxå!
Frasig vaniljbakelse, 6 st
1 rulle kyld smördeg
3 dl vispgrädde
3 dl tjock marsancréme
Som du gör från kallvispad marsan & blanda hälften mjölk/grädde och rör
ner vaniljpulver - mald vaniljstång - inte att förväxlas med vaniljsocker.
Florsocker
Vik smördegen dubbel och skåra den i 6 lika stora rektanglar. Lyft över rektanglarna på bakplåtspapper och grädda enligt avisningarna på förpackningen (tror det var 5-7 min i 200 grader).
Rör ihop marsancrémen och vispa grädden hårt med någon tesked socker.
När smördegsrutorna svalna skär du dem i två delar. Klicka på marsancréme på underdelen och spritsa eller klicka sedan på grädden. På med locket och pudra rikligt med florsocker över.
Blir godast om de får vila i kylen några timmar (tycker jag).
Den här gången gjorde jag fyllda bakeler med vaniljcréme och grädde. Passade fint som höstfika en grå, regning novemberdag till en rykande het Latte Macchiato. Fort går det oxå!
Frasig vaniljbakelse, 6 st
1 rulle kyld smördeg
3 dl vispgrädde
3 dl tjock marsancréme
Som du gör från kallvispad marsan & blanda hälften mjölk/grädde och rör
ner vaniljpulver - mald vaniljstång - inte att förväxlas med vaniljsocker.
Florsocker
Vik smördegen dubbel och skåra den i 6 lika stora rektanglar. Lyft över rektanglarna på bakplåtspapper och grädda enligt avisningarna på förpackningen (tror det var 5-7 min i 200 grader).
Rör ihop marsancrémen och vispa grädden hårt med någon tesked socker.
När smördegsrutorna svalna skär du dem i två delar. Klicka på marsancréme på underdelen och spritsa eller klicka sedan på grädden. På med locket och pudra rikligt med florsocker över.
Blir godast om de får vila i kylen några timmar (tycker jag).
Den här MÅSTE jag prova!!!
SvaraRadera