Marinerade räkor på surdegstoast
Bjöd käraste svärmor på denna när vi hade "tjejkväll" (med två busig prinsar) för några veckor sedan. Vi mumsade den till förrätt, men den passar lika bra som lite kvällsmums eller på buffé för den som vill. Hursomhelst smakar det underbart gott och kräver väldigt liten insats.
Marinerade räkor på surdegstoast 4-6 pers
1 burk handskalade räkor i lag, avrunna (ICA)
½ brk strimlade soltorkade tomater, avrunna
½ kruka färsk basilika, strimlad
1-2 vitlöksklyftor
1 krm vitlökspeppar
1 surdegsbaguett, bake-off (ICA)
Låt räkorna rinna av ordentligt i durkslag, likaså den halva burken strimlade soltorkade tomater.
Strimla basilikabladen grovt, riv vitlöksklyftorna. Blanda alltsammans och krydda med vitlökspepparn.
Skär sneda grova skivor av baguetten och baka några minuter med snittytan upp i 200 gradig ugn.
Ta ut baguettskivorna och ös en driva marinerade räkor över. Dekorera med citronklyfta och lite färsk basilika.
Smakar underbart! Rekommenderar ett glas välkylt Frascativin till.
Marinerade räkor på surdegstoast 4-6 pers
1 burk handskalade räkor i lag, avrunna (ICA)
½ brk strimlade soltorkade tomater, avrunna
½ kruka färsk basilika, strimlad
1-2 vitlöksklyftor
1 krm vitlökspeppar
1 surdegsbaguett, bake-off (ICA)
Låt räkorna rinna av ordentligt i durkslag, likaså den halva burken strimlade soltorkade tomater.
Strimla basilikabladen grovt, riv vitlöksklyftorna. Blanda alltsammans och krydda med vitlökspepparn.
Skär sneda grova skivor av baguetten och baka några minuter med snittytan upp i 200 gradig ugn.
Ta ut baguettskivorna och ös en driva marinerade räkor över. Dekorera med citronklyfta och lite färsk basilika.
Smakar underbart! Rekommenderar ett glas välkylt Frascativin till.
Kommentarer
Skicka en kommentar
Älskar konstruktiv feedback - berätta vad du tycker!